Hoe het allemaal begon

In de jaren voor 2007 heeft Maikel ervaring op kunnen doen in de winkel van zijn vader. (Fred’s Tabakshop in Amsterdam https://www.fredstabakshop.nl). In 2007 begon het avontuur voor Maikel met het openen van een eigen zaak in het winkelcentrum Plaszoom in Wormer wat nu de naam Winkelhart Wormer heeft.

Met 19 jaar was Maikel de jongste ondernemer in de Zaanstreek die het aandurfde deze toch grote stap te zetten. Hij begon een klein winkeltje in het winkelcentrum van Wormer. De winkel werd een tabakswinkel die al snel uitgroeide tot gezellige buurtwinkel met een mooie vaste klantenkring. Na opening van de winkel konden klanten terecht voor wenskaarten , loterijen, tijdschriften en tabak.

Uitbreiding van het assortiment

Na een aantal succesvolle jaren werd het tijd voor uitbreiding. Zo werden er producten als kantoorartikelen en schepsnoep aan het assortiment toegevoegd. Door de jaren heen heeft de winkel zich steeds meer gespecialiseerd in de verkoop van wenskaarten. Hier was veel vraag naar in Wormer.

De verbouwing

In 2016 viel de beslissing dat er een verbouwing moest worden gepland. Zo gezegd zo gedaan, op 11 Januari 2016 ging de winkel voor het eerst sinds 9 jaar dicht. Het was tijd om de huidige winkel te onderwerpen aan een verbouwing van het bestaande pand. De winkel werd een stuk grote en ook een stuk moderner. Met de uitbreiding van de winkel werd ook het assortiment verder uitgebreid. Het gedateerde tapijt maakte ruimte voor een prachtige tegelvloer en ook de schappen kregen een modernere uitstraling.

De winkel was klaar voor een volgende periode van succesvol ondernemen. Maar niet alleen de winkel werd gemoderniseerd, het hele winkelcentrum kreeg een make-over. Het vernieuwde winkelcentrum kreeg ook een nieuwe naam, te weten Winkelhart Wormer.

PostNL punt

In 2017 werd de volgende stap gezet. De winkel werd uitgebreid met een compleet PostNL postkantoor. Hierdoor werd de positie van de winkel in de buurt nog sterker dan hij al was. Tegenwoordig kunnen klanten terecht voor het versturen van brieven en pakketjes. Daarnaast is er een afhaalpunt toegevoegd en zijn er zelfs mogelijkheden om uw voertuig of boot over te schrijven.